Vermeulen & Vermeulen reclame wint gouden FESPA Award


De winnaars van de felbegeerde FESPA Awards zijn bekendgemaakt. Voor hun 3D carwrap ging de gouden FESPA Award 2020 naar Vermeulen & Vermeulen reclame uit Nieuwkuijk. De bekendmaking van deze juryprijs vond woensdag 16 september 2020 plaats.
 

Volgens FESPA voorzitter Christian Duyckaerts roemde het juryrapport het uitbundige ontwerp van de Porsche 911. Volgens Duyckaerts zijn diverse technieken op een creatieve manier samengebracht in de wrap op deze auto.

 

Uitdagende opdracht

Eigenaar Marcel Vermeulen: “Het ontwerp is geïnspireerd op de nieuwste achtbaan in Toverland, de Fenix. Onze opdrachtgever is een particulier die deelnam aan de Streetgasm Rally, een Europese toertocht voor exclusieve auto’s. Ook daar won de Porsche de eerste prijs. Ons team heeft een fantastische prestatie geleverd. Zowel in design als uitvoering was dit namelijk een uitdagende opdracht met een ongebruikelijke materialenmix.”

 

Vuurwerkkanonnen

“Op deze Porsche hebben we diverse foliesoorten, snijtechnieken en prints toegepast. De veren op de voorspatborden zijn gesneden uit retro-reflecterend zeildoek dat we in vurige kleuren hebben geprint. De voorzijde wordt gesierd door een 3D fenikskop. Tijdens het ontwerpen bedachten we dat het wel mooi zou zijn als deze showcar vuur zou spuwen. Wat eigenlijk begon met een geintje, kon al snel op enthousiasme rekenen van onze klant. We hebben daarom een pyrotechnicus in de arm genomen en hebben twee vuurwerkkanonnen gemonteerd.”

 

Carwrapping

Vermeulen & Vermeulen reclame ontwerpt en maakt beletteringen voor voertuigen, gebouwen, beursevenementen en industriële toepassingen. Carwrapping is hierbinnen een specialistisch onderdeel. Door middel van gekleurde folie, soms in combinatie met print, wordt een auto ingepakt. Deze ondergaat daardoor een metamorfose.

 

FESPA

FESPA is een internationale organisatie. Leden zijn bedrijven in de grafische branche. Deelnemers kwamen dit jaar uit 27 landen. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd. Met de eerste prijs op zak mag Vermeulen & Vermeulen reclame zich dus tot een illuster gezelschap rekenen. In de top 10 aller tijden bevinden zich maar liefst 3 andere Nederlandse bedrijven. Een teken dat Nederlandse bedrijven in ontwerp en uitvoering van signing wereldwijd een toonaangevende rol spelen.